Universitat de Lleida
    • English
    • català
    • español
  • català 
    • English
    • català
    • español
  • Inicia la sessió
Repositori Obert UdL
Visualitza l'element 
  •   Inici
  • Recerca
  • Tecnologia dels Aliments
  • Articles publicats (Tecnologia dels Aliments)
  • Visualitza l'element
  •   Inici
  • Recerca
  • Tecnologia dels Aliments
  • Articles publicats (Tecnologia dels Aliments)
  • Visualitza l'element
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Composition and properties of the polyphenolic extracts obtained from industrial plum pomaces

Thumbnail
Visualitza/Obre
021948.pdf (622.6Kb)
Sol·licita una còpia
Data de publicació
2015
Autor/a
Sójka, Michał
Kołodziejczyk, Krzysztof
Milala, Joanna
Abadias i Sero, Mª Isabel
Viñas Almenar, Inmaculada
Guyot, Sylvain
Baron, Alain
Citació recomanada
Sójka, Michał; Kołodziejczyk, Krzysztof; Milala, Joanna; Abadias i Sero, Mª Isabel; Viñas Almenar, Inmaculada; Guyot, Sylvain; Baron, Alain; . (2015) . Composition and properties of the polyphenolic extracts obtained from industrial plum pomaces. Journal of Functional Foods, 2015, vol. 12, p. 168–178. https://doi.org/10.1016/j.jff.2014.11.015.
Impacte


Logo de Web of Science    citacions a Web of Science

Logo d'Scopus    citacions a Scopus

Logo de Google Acadèmic  Google Acadèmic
Compartir
Exportar a Mendeley
Metadades
Mostra el registre d'unitat complet
Resum
The polyphenol composition of purified extracts obtained from plum pomace gathered from production lines of a modern fruit transformation plant was characterized. The extraction of polyphenols from pomaces was performed using water. These water extracts were purified on an Amberlite polymer bed and freeze-dried. The resulting preparations were characterized by high polyphenol contents (up to 50 g/100 g) determined using spectrophotometric method with Folin–Ciocalteu reagent. The selected plum preparations were characterized by high flavanol contents (up to 10 g/100 g) and high antioxidant capacities. Additionally, significant amounts of hydroxycinnamic acids and flavonols were detected in the plum preparations. The bacteriostatic effects of the extracts were observed against Salmonella, Listeria and E. coli O157:H7. Two of the extracts had high bactericidal effects against Listeria. This research showed that plum pomaces are a good raw material for the production of highly-concentrated polyphenol preparations with potential biological properties.
URI
http://hdl.handle.net/10459.1/58453
DOI
https://doi.org/10.1016/j.jff.2014.11.015
És part de
Journal of Functional Foods, 2015, vol. 12, p. 168–178
Projectes de recerca europeus
Col·leccions
  • Articles publicats (Agrotecnio Center) [1168]
  • Articles publicats (Tecnologia dels Aliments) [550]

Contacteu amb nosaltres | Envia comentaris | Avís legal
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadades subjectes a 
 

 

Explora

Tot el repositoriComunitats i col·leccionsPer data d'edicióAutorsTítolsMatèriesAquesta col·leccióPer data d'edicióAutorsTítolsMatèries

Estadístiques

Veure estadístiques d'ús

D'interès

Política institucional d'accés obertDiposita les teves publicacionsDiposita dades de recercaSuport a la recerca

Contacteu amb nosaltres | Envia comentaris | Avís legal
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadades subjectes a