Universitat de Lleida
    • English
    • català
    • español
  • català 
    • English
    • català
    • español
  • Inicia la sessió
Repositori Obert UdL
Visualitza l'element 
  •   Inici
  • Recerca
  • Tecnologia dels Aliments
  • Articles publicats (Tecnologia dels Aliments)
  • Visualitza l'element
  •   Inici
  • Recerca
  • Tecnologia dels Aliments
  • Articles publicats (Tecnologia dels Aliments)
  • Visualitza l'element
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Combined effects of malic acid dip and pulsed light treatments on the inactivation of Listeria innocua and Escherichia coli on fresh-cut produce

Thumbnail
Visualitza/Obre
023162.pdf (1.254Mb)
Sol·licita una còpia
Data de publicació
2015-06-01
Autor/a
Ramos-Villarroel, Ana
Martín Belloso, Olga
Soliva-Fortuny, Robert
Citació recomanada
Ramos-Villarroel, Ana; Martín Belloso, Olga; Soliva-Fortuny, Robert; . (2015) . Combined effects of malic acid dip and pulsed light treatments on the inactivation of Listeria innocua and Escherichia coli on fresh-cut produce. Food Control, 2015, vol. 52, p. 112-118. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2014.12.020.
Impacte


Logo de Web of Science    citacions a Web of Science

Logo d'Scopus    citacions a Scopus

Logo de Google Acadèmic  Google Acadèmic
Compartir
Exportar a Mendeley
Metadades
Mostra el registre d'unitat complet
Resum
The application of pulsed light (PL) in combination with malic acid (MA) dips was evaluated regarding the inactivation of Listeria innocua or Escherichia coil inoculated on different fresh-cut products (avocado, watermelon and mushrooms) through refrigerated storage. The inoculated substrates were exposed to individual PL (180-1100 nm, 12 J/cm(2)) and MA (2% w/v) treatments or to a combination of both. The effects on the bacterial cell structure were confirmed by Transmission Electron Microscopy (TEM). When treatments were individually applied, inactivation of L. innocua and E. coli ranged from 0.91 to 1.1 log CFU/g and from 1.92 to 2.97 log CFU/g, respectively. Nevertheless, a much greater bactericidal effect was observed when the treatments were sequentially applied, leading to more than 5 log reductions of L. innocua and E. coli populations. TEM analysis revealed structural changes with modification of cytoplasmic contents and alteration of cell membranes. The results of this study indicate that the combination of assayed treatments may be applied to effectively control L innocua and E. coli on the surface of fresh-cut products for at least two weeks of storage. (C) 2014 Elsevier Ltd. All rights reserved
URI
http://hdl.handle.net/10459.1/48748
DOI
https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2014.12.020
És part de
Food Control, 2015, vol. 52, p. 112-118
Projectes de recerca europeus
Col·leccions
  • Articles publicats (Tecnologia dels Aliments) [561]
  • Articles publicats (Grup de Recerca en Tecnologies Innovadores per a l'Obtenció d'Ingredients i Productes Alimentaris) [1]

Contacteu amb nosaltres | Envia comentaris | Avís legal
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadades subjectes a 
 

 

Explora

Tot el repositoriComunitats i col·leccionsPer data d'edicióAutorsTítolsMatèriesAquesta col·leccióPer data d'edicióAutorsTítolsMatèries

Estadístiques

Veure estadístiques d'ús

D'interès

Política institucional d'accés obertDiposita les teves publicacionsDiposita dades de recercaSuport a la recerca

Contacteu amb nosaltres | Envia comentaris | Avís legal
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadades subjectes a