Recubrimientos comestibles enriquecidos en extractos de origen vegetal para la conservación de aguacate fresco cortado: efectos sobre el potencial antioxidante, calidad fisicoquímica y microbiológica.

View/ Open
Issue date
2014Author
Sánchez Roca, Elena
Suggested citation
Sánchez Roca, Elena;
.
(2014)
.
Recubrimientos comestibles enriquecidos en extractos de origen vegetal para la conservación de aguacate fresco cortado: efectos sobre el potencial antioxidante, calidad fisicoquímica y microbiológica..
http://hdl.handle.net/10459.1/47695.
Metadata
Show full item recordAbstract
El processat no tèrmic sorgeix com alternativa a tractaments convencionals de
processat basats en l’aplicació de calor per una millor preservació de les
característiques de la fruita fresca. El present treball té com a objectiu
l’avaluació de la utilització de recobriments comestibles per a una millor
conservació de les propietats antioxidants i estabilitat fisicoquímica i
microbiològica de l’alvocat fresc tallat. Per a dur-ho a terme, es va determinar el
potencial antioxidant, capacitat antioxidant, color, fermesa, clorofil·les a i b i es
va realitzar recomptes microbiològics. El tractament amb diferents
recobriments comestibles va augmentar lleugerament el potencial antioxidant
global i el contingut en compostos fenòlics dels trossos d’alvocat. Pel que fa a la
qualitat microbiològica i fisicoquímica, l’aplicació d’aquests recobriments
comestibles també va presentar resultats favorables. La inclusió d’oli essencial
de citronel·la va ser un dels compostos clau que van afectar als valors de
potencial antioxidant, contingut fenòlic i qualitat microbiològica degut a que
aquest oli presenta quantitats rellevants de compostos fenòlics i altres
substancies de naturalesa antioxidant.
European research projects
Collections
The following license files are associated with this item:
Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
Obtención de zumos y frutos cortados con alto potencial antioxidante mediante tratamientos no térmicos
Odriozola Serrano, Isabel (Universitat de Lleida, 2009-02-13) -
Recubrimientos comestibles y sustancias de origen natural en manzana fresca cortada: una nueva estrategia de conservación
Rojas Grau, María Alejandra (Universitat de Lleida, 2006-12-14) -
Utilidad de los recursos genéticos en mejora: potencial de las variedades tradicionales de trigo duro de la cuenca mediterránea para la mejora de la calidad y el valor agronómico en relación a su origen geográfico
Nazco Alemán, Ruyman (Universitat de Lleida, 2012-07-09)