Show simple item record

dc.contributorMotilva Casado, Mª José
dc.contributorMosele, Juana
dc.contributorUniversitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.authorBalde Balde, Idiatou
dc.date.accessioned2014-12-23T17:58:04Z
dc.date.available2014-12-23T17:58:04Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/47682
dc.description.abstractCada dia estan sortint al mercat nous productes en forma de suplements i J o complements dietetics que contenen substancies amb efectes beneficiosos per a la salut i la reducció del risc de malaltia. La investigació en aquesta area pot ajudar a entendre millor les possibles funcions d'aquestes substancies i l'estabilitat i disponibilitat d'aquestes en l'organisme. La magrana (Punica granatu m) és un dels productes naturals més ríes en compostos fenolics fins i tot més que altres aliments com el cafe, vi, te i fruits vermells, ampliament estudiats pel seu poder antioxidant. En el present estudi, les mostres utilitzades van ser de suc i extracte de magrana previament liofilitzats. L'objectiu general del treball ha estat avaluar l'estabilitat i possible biodisponibilitat dels compostos fenolics més representatius de la magrana a partir d'un assaig, mitjarn;:ant una digestió gastrointestinal dinamica in vitro, en el qual va ser determinat el comportament dels compostos fenolics (galoils, antocians i el•lagitanins) en les diferents etapes de la digestió per mitja de cromatografía líquida d'alta resolució acoblada a l'espectrometria de masses en tandem. Els resultats van mostrar que l'extracte contenía major concentració de compostos fenolics en comparació amb el suc de magrana . A més, el grup majoritari en ambdos van ser els el•lagitanins i l'acid elagic i, depenent del producte, van ser seguits pels antocians en el suc i els galoils en !'extracte de magrana. El grup de l'acid gal •líe i els seus glicosids va ser el que en major proporció es va trobar en la fracció OUT (representa la fracció absorbida) tant del suc com !'extracte. Tot i la gran concentració de compostos fenolics que presenta la magrana i la seva importancia com a antioxidant, en general, els resultats van indicar una baixa biodisponibilitat a la resta dels grups fenolics. Aixo indica que els compostos fenolics presents en el producte original i que no han estat degradats durant la digestió gastrointestinal, passen intactes a l'intestí gros, convertint- se en potencial substrat metabolic per a la microbiota local.ca_ES
dc.format.extent33 p.ca_ES
dc.language.isospaca_ES
dc.rightscc-by-nc-ndca_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/*
dc.subjectMagranaca_ES
dc.subjectDigestió gastrointestinal in vitroca_ES
dc.subjectCompostos fenòlicsca_ES
dc.titleAplicación de un modelo de digestión "in vitro" para el estudio de estabilidad de compuestos fenólicos de zumo y extracto de granadaca_ES
dc.typebachelorThesisca_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessca_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

cc-by-nc-nd
Except where otherwise noted, this item's license is described as cc-by-nc-nd