Browsing Grau en Nutrició Humana i Dietètica by Issue Date
Now showing items 21-40 of 157
-
Recubrimientos comestibles enriquecidos en extractos de origen vegetal para la conservación de aguacate fresco cortado: efectos sobre el potencial antioxidante, calidad fisicoquímica y microbiológica.
(2014)El processat no tèrmic sorgeix com alternativa a tractaments convencionals de processat basats en l’aplicació de calor per una millor preservació de les característiques de la fruita fresca. El present treball té com a ... -
Caracterització de compostos antioxidants (vitamina C, carotens i tocoferols) de fruit d’arboç i avaluació de la seva digestibilitat en model “in vitro”
(2014)L’arbocer és un arbust habitual de la zona mediterrània. Produeix un fruit, l’arboç, que ha estat utilitzat antigament en la medicina tradicional. L’objectiu d’aquesta investigació és determinar el contingut d’antioxidants, ... -
Eficacia de una intervención dietética con ejercicio físico en el seguimiento de hábitos de alimentación saludables en individuos con riesgo metabólico
(2014)El sobrepès i l'obesitat són un problema emergent en la societat actual. Un excés de greix corporal pot suposar un risc per a la salut augmentant el risc de patir una cardiopatia. Es sap que és el greix visceral o abdominal ... -
Variables psicològiques relacionades amb l’alimentació i qualitat de dieta: relació amb l’estat ponderal en la població infantil lleidatana
(2014)En aquest treball s’analitzen les variables psicològiques relacionades amb l’alimentació i la qualitat de dieta dels nens i nenes lleidatans i la relació que presenten amb l’estat ponderal d’aquests. En diversos estudis ... -
Aplicación de un modelo de digestión "in vitro" para el estudio de estabilidad de compuestos fenólicos de zumo y extracto de granada
(2014)Cada dia estan sortint al mercat nous productes en forma de suplements i J o complements dietetics que contenen substancies amb efectes beneficiosos per a la salut i la reducció del risc de malaltia. La investigació en ... -
Educació nutricional en nens de 7 anys a l'escola CEIP Miquel Baró de Seròs. Una proposta metodològica.
(2014)L’obesitat infantil ha augmentat considerablement en els últims anys a Espanya i el nostre país s’ha convertit en un dels capdavanters en aquesta patologia per darrera d’Estats Units. Per aquest motiu, és molt important ... -
Descripció de l’estat nutricional dels pacients hospitalitzats dels quals es realitza interconsulta al Servei de Nutrició d’un Hospital de segon nivell
(2014)Antecedents: la desnutrició hospitalària és un greu problema sanitari que afecta 30 milions de persones a Europa i comporta un cost de 170.000 milions d’euros anuals. Per intentar fer front a aquest problema, en els darrers ... -
El té verde y su influencia en la absorción de glucosa y daño oxidativo en intestino delgado
(2014)Aquest treball és una continuïtat de l’estudi realitzat de l’efecte del té verd en l’activació del AMPK l’objectiu el qual va ser determinar si el mecanisme d’acció dels polifenols podria estar relacionat amb una modulació ... -
Avaluació i aplicació d'accions de millora al pla de control d'al·lèrgens implantat a un sistema de restauració hospitalària
(2014)En els últims anys s’ha vist un augment en la prevalença i incidència d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, també en el nombre de casos de mort per anafilaxi (reacció al·lèrgica greu) en nens. És per això que qualsevol ... -
Millora de l'estabilitat i funcionalitat del β-carotè en productes alimentaris
(2014)En l’actualitat els components bioactius susciten molt interès pels seus efectes beneficiosos per la salut. Un d’aquests components és el β-carotè, un pigment vermell taronja abundant en fruites i verdures que destaca per ... -
Mengen igual les persones fumadores que les no fumadores?
(2014)Introducció: Diversos estudis mostren una associació entre els patrons d’alimentació i el consum de tàbac, on s’ha pogut observar un consum menys saludable d’aliments i nutrients entre les persones fumadores (Elizondo & ... -
Alimentació per a malalts de càncer per millorar els efectes secundaris dels tractaments de quimioteràpia i radioteràpia
(2014)Introducció: Sovint, els pacients oncològics tenen dificultat per alimentar-se correctament, el que comporta que es puguin desnodrir i desenvolupar complicacions importants. Una de les causes possibles, ... -
Relación entre los hábitos dietéticos y de actividad física con parámetros de riesgo cardiovascular y renal en municipios de la provincia de Lleida
(2015)Introducción y objetivos: Estudio observacional transversal para determinar la relación entre la placa de ateroma a nivel de arterias carótidas y femorales con factores de riesgo cardiovascular y renal, el grado de adherencia ... -
Determinació de la bioaccessibilitat "in vitro" dels carotenoides del tomàquet: efecte del grau de maduresa i de l’addició de lípids
(2015)El consum d’aliments rics en carotenoides està associat a una disminució del risc a patir malalties cardiovasculars i degeneratives. Però la capacitat dels carotenoides per solubilitzar-se en les micel·les del intestí ... -
Uso de nanoemulsiones enriquecidas en betacaroteno y vitamina E como recubrimientos comestibles: estudio de la bioaccesibilidad de sustancias activas
(2015)En el presente estudio se evaluó el uso de recubrimientos comestibles a base de alginato sódico al 2% que incluían nanopartículas lipídicas de aceite de maíz enriquecido con β-caroteno y α-tocoferol al 0,5%, en pera ... -
Estudi de l'estabilitat i funcionalitat de nanoemulsions enriquides amb components bioactius
(2015)Actualment es coneixen una gran varietat de components bioactius de gran interès científic degut als múltiples efectes beneficiosos per la salut. L'ús dels components bioactius com ingredients funcionals és limitat ja ... -
Análisis comparativo de compuestos bioactivos en cerveza artesanal y cerveza industrial
(2015)La cerveza es una de las bebidas más consumidas en todo el mundo. La producción y consumo de cerveza artesanal presenta una tendencia alcista, intentando recuperar la tradición en la elaboración, mientras que la cerveza ... -
Estudi metabòlic i nutricional de ratolins knockout per a Sprouty1 i el seu efecte en el metabolisme glucídic
(2015)La supressió del gen Spry1(-/-) en ratolins produeix el desenvolupament de certs tipus de neoplàsies i certes alteracions en el seu metabolisme. L’objectiu de l’estudi és determinar l’efecte de la supressió del gen Spry1 ... -
Impacto nutricional de la terapia biológica en pacientes oncológicos
(2015)La malnutrición es un factor determinante en pacientes oncológicos, siendo considerado como factor pronóstico de la enfermedad. La desnutrición no es causada solo por el tumor, sino que también por los tratamientos recibidos ... -
Tolerància de la nutrició enteral en pacients crítics de llarga estada de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Estudi preliminar de paràmetres qualitatius
(2015)Objectiu: aquest és un estudi exploratori preliminar sobre l’administració de NE (Nutrició Enteral) en pacients de llarga estada de la UCI (Unitat de Cures Intensives) de l’HUAV (Hospital Universitari Arnau de Vilanova). ...