Universitat de Lleida
    • English
    • català
    • español
  • català 
    • English
    • català
    • español
  • Inicia la sessió
Repositori Obert UdL
Visualitza l'element 
  •   Inici
  • Recerca
  • Tecnologia dels Aliments
  • Articles publicats (Tecnologia dels Aliments)
  • Visualitza l'element
  •   Inici
  • Recerca
  • Tecnologia dels Aliments
  • Articles publicats (Tecnologia dels Aliments)
  • Visualitza l'element
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Postharvest quality and chilling injury of plums: benefits of 1-methylcyclopropene

Thumbnail
Visualitza/Obre
016787.pdf (81.74Kb)
Data de publicació
2011
Autor/a
Candan, Ana Paula
Graell i Sarle, Jordi
Larrigaudière, Christian
Citació recomanada
Candan, Ana Paula; Graell i Sarle, Jordi; Larrigaudière, Christian; . (2011) . Postharvest quality and chilling injury of plums: benefits of 1-methylcyclopropene. Spanish Journal of Agricultural Research, 2011, vol. 9, núm. 2, p. 554-564. https://doi.org/10.5424/sjar/20110902-259-10.
Impacte


Logo de Web of Science    citacions a Web of Science

Logo d'Scopus    citacions a Scopus

Logo de Google Acadèmic  Google Acadèmic
Compartir
Exportar a Mendeley
Metadades
Mostra el registre d'unitat complet
Resum
The aim of this work was to evaluate the effect of 1-methylcyclopropene (1-MCP) treatment on the development of chilling injury (CI) symptoms in four plum cultivars and to determine the relationship between the climacteric behavior of the cultivar and its sensitivity to this disorder. Significant differences in ripening pattern were found between the cultivars after long-term storage. Among the climacteric cultivars, ‘Royal Zee’ plums showed a higher ethylene production rate than ‘Linda Rosa and ‘Friar’ cultivars. On the other hand, the ‘Angeleno’ cultivar behaved as a suppressed climacteric type. The development of translucency symptoms was higher in ‘Royal Zee’ than in ‘Linda Rosa’ and ‘Friar’ plums, and was almost absent in the suppressed climacteric cultivar. 1-MCP treatment significantly reduced ethylene production and the percentage of fruit affected by translucency in all climacteric cultivars. This treatment also delayed the ripening of the fruit during shelf life. In contrast, 1-MCP treatment did not affect the quality of ‘Angeleno’ plums. Collectively these results suggest that the development of chilling injury in plums is related to the climacteric behavior of the cultivar and demonstrated the beneficial effects of 1-MCP maintaining plum quality during storage.
URI
http://hdl.handle.net/10459.1/46390
DOI
https://doi.org/10.5424/sjar/20110902-259-10
És part de
Spanish Journal of Agricultural Research, 2011, vol. 9, núm. 2, p. 554-564
Projectes de recerca europeus
Col·leccions
  • Articles publicats (Tecnologia dels Aliments) [566]

Contacteu amb nosaltres | Envia comentaris | Avís legal
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadades subjectes a 
 

 

Explora

Tot el repositoriComunitats i col·leccionsPer data d'edicióAutorsTítolsMatèriesAquesta col·leccióPer data d'edicióAutorsTítolsMatèries

Estadístiques

Veure estadístiques d'ús

D'interès

Política institucional d'accés obertDiposita les teves publicacionsDiposita dades de recercaSuport a la recerca

Contacteu amb nosaltres | Envia comentaris | Avís legal
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadades subjectes a