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    • Deoxynivalenol in cereal-based baby food production process. A review 

      Pascari, Xenia; Marín Sillué, Sònia; Ramos Girona, Antonio J.; Molino Gahete, Francisco; Sanchís Almenar, Vicente (Elsevier, 2019-02)
      Deoxynivalenol (DON) is one of the highest occurring mycotoxin of Fusarium species. Its presence in cereal-based infant foods is extremely undesirable, especially considering the increased sensitivity of this population ...
    • Evaluation of the chemical and nutritional properties of Tunisian almond cultivars 

      Gouta, H.; Ksia, E.; Laaribi, I.; Molino Gahete, Francisco; Estopañan, G.; Juan, T.; Kodad, Ossama; Martínez-Gómez, P.; Martínez-García, P.J. (Codon Publications, 2020-10)
      The aim of this research was to evaluate for the first time protein, oil content, fatty acid profile and sugar composition for the main commercial almond cultivars in Tunisia in comparison to foreigners. Thus, fruits from ...
    • Las micotoxinas en la alfalfa y sus ensilados: todo un mundo aún por explorar 

      Ramos Girona, Antonio Javier; Sanchís Almenar, Vicente; Molino Gahete, Francisco; Marín Sillué, Sònia (Gestora de Comunicaciones de Castilla y León, 2021-05)
      Los efectos tóxicos que estos compuestos pueden ejercer son muy variados y dependen, entre otros factores, de la dosis ingerida, de la duración de la exposición al tóxico, de la especie animal afectada y de su edad. Por ...
    • Las micotoxinas: el enemigo silencioso 

      Ramos Girona, Antonio J.; Marín Sillué, Sònia; Molino Gahete, Francisco; Vila Donat, P.; Sanchís Almenar, Vicente (Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), 2020-05-01)
      Las micotoxinas son metabolitos fúngicos secunda­rios que pueden ejercer un efecto tóxico tanto en el hombre como en los animales debido, principalmente, a su exposición a través de los alimentos. La presencia de estos ...