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    • Effect of the concentration on the kinetic model of the photo-degradation of 5-hydroxymethylfurfural by UV irradiation 

      Aguilar, Karla; Garvín, Alfonso; Ibarz Ribas, Alberto (Elsevier, 2016)
      The aim of this work was to study the effect of the initial concentration on the photo-degradation kinetics of 5-hydroxymethylfurfural (HMF) and develop different mathematical models for HMF photo-degradation related to ...
    • Kinetic and thermodynamic compensation. A current and practical review for foods 

      Garvín, Alfonso; Ibarz Martínez, Raquel; Ibarz Ribas, Alberto (Elsevier Ltd., 2017)
      Kinetic and thermodynamic compensations have been reported in many chemical, physical, biological and food processes. Kinetic compensation can be found for any process and when it takes place, it gives information about ...
    • Modelización cinética de la degradación fotoquímica de benomilo 

      Ibarz Martínez, Raquel; Garvín, Alfonso; Pagan i Gilabert, Jordi; Ibarz Ribas, Alberto (Asociación de Químicos del Instituto Químico de Sarriá, 2015)
      En muchos zumos de frutas y soluciones acuosas aparecen restos de plaguicidas que pueden resultar peligrosos para la salud de los consumidores, por lo que es necesario realizar tratamientos de eliminación de estos ...
    • Modelling of patulin photo-degradation by a UV multi-wavelength emitting lamp 

      Ibarz Martínez, Raquel; Garvín, Alfonso; Falguera Pascual, Víctor; Pagan i Gilabert, Jordi; Garza Garza, Salvador; Ibarz Ribas, Alberto (Elsevier, 2014)
      In this paper, a newmechanism is proposed to describe the degradation of patulin using UVradiation froma midpressure lamp with emission wavelengths between 250 and 740 nm. The mechanism consists of three stages:excitation ...
    • Rheological and thixotropic behavior of banana (Musa Cavendishii) puree 

      Ibarz Ribas, Alberto; Falguera Pascual, Víctor; Garvín, Alfonso (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2010)
      Se han estudiado las propiedades reológicas del puré de plátano. Para cuantificar el comportamiento tixotrópico, se han ajustado los datos experimentales a las ecuaciones de Hahn, Weltman i Figoni-Shoemaker. El estudio ...
    • Rheology of redcurrant juices 

      Ibarz Ribas, Alberto; Falguera Pascual, Víctor; Garvín, Alfonso (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2010)
      Se ha estudiado el comportamiento reológico de dos zumos diferentes de grosella. El zumo con contenido en pectinas exhibió comportamiento no newtoniano. El zumo al que se le han extraído las pectinas exhibió ...