Now showing items 1-8 of 8

    • Inhibitory effect of enzymatic browning products on trypsin activity 

      Falguera Pascual, Víctor; Ibarz Ribas, Alberto (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2011)
      El objetivo de este trabajo fue evaluar si las melaninas sintetizadas a partir de polifenol oxidasa de Agaricus bisporus y uno de sus principales sustratos (L-tirosina) actúan como inhibidores de la enzima pancreática ...
    • Innovacions en l’enginyeria d’aliments 

      Ibarz Ribas, Alberto; Falguera Pascual, Víctor (Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, 2010)
      Els tractaments que reben els aliments s’enfoquen principalment a obtenir uns productes amb unamajor vida comercial, però que abans de res siguin segurs per al consumidor. Les tecnologies tèrmiques són les quemés ...
    • Modelling of patulin photo-degradation by a UV multi-wavelength emitting lamp 

      Ibarz Martínez, Raquel; Garvín, Alfonso; Falguera Pascual, Víctor; Pagan i Gilabert, Jordi; Garza Garza, Salvador; Ibarz Ribas, Alberto (Elsevier, 2014)
      In this paper, a newmechanism is proposed to describe the degradation of patulin using UVradiation froma midpressure lamp with emission wavelengths between 250 and 740 nm. The mechanism consists of three stages:excitation ...
    • Les noves actituds dels consumidors: una visió integral de la producció ecològica 

      Falguera Pascual, Víctor; Aliguer, Núria; Falguera, Mercè (Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, 2014)
      En els darrers temps, la consciència cada copmés gran dels consumidors coma agents actius de la cadena alimentària ha comportat canvis profunds a tots els seus nivells, des del productor fins alminorista.Diverses tendències ...
    • Rheological and thixotropic behavior of banana (Musa Cavendishii) puree 

      Ibarz Ribas, Alberto; Falguera Pascual, Víctor; Garvín, Alfonso (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2010)
      Se han estudiado las propiedades reológicas del puré de plátano. Para cuantificar el comportamiento tixotrópico, se han ajustado los datos experimentales a las ecuaciones de Hahn, Weltman i Figoni-Shoemaker. El estudio ...
    • Rheology of redcurrant juices 

      Ibarz Ribas, Alberto; Falguera Pascual, Víctor; Garvín, Alfonso (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2010)
      Se ha estudiado el comportamiento reológico de dos zumos diferentes de grosella. El zumo con contenido en pectinas exhibió comportamiento no newtoniano. El zumo al que se le han extraído las pectinas exhibió ...
    • The Effect of Perilla frutescens extract on the oxidative stability of model food emulsions 

      Skowyra, Monika; Falguera Pascual, Víctor; Azman, Nurul A. M.; Segovia, Francisco; Almajano, Maria P. (MDPI, 2014)
      The polyphenolic profile of leaves and stalks of Perilla frutescens, was assessed as a source of natural antioxidants. The amount of caffeic and rosmarinic acids, determined by high-performance liquid chromatography ...
    • Viscoelastic properties of tomato juice 

      Augusto, Pedro E. D.; Falguera Pascual, Víctor; Cristianini, Marcelo; Ibarz Ribas, Alberto (Elsevier, 2011)
      Tomato is one of the most important vegetables for the food industry. Rheological characterization of tomato products is important for products, equipments and unit operations design and evaluation. It is necessary for ...