Browsing Tecnologia dels Aliments by Subject "Radiació ultraviolada"
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Effects of combining ultraviolet and mild heat treatments on enzymatic activities and total phenolic contents in pineapple juice
(Elsevier, 2014)Ultraviolet (UV) is able to inactivate most microorganisms in fruit juices with a low absorption coefficient but its effect is limited in inactivating undesired enzymes. The aim of this study was to overcome limitation of ... -
Modelización cinética de la degradación fotoquímica de benomilo
(Asociación de Químicos del Instituto Químico de Sarriá, 2015)En muchos zumos de frutas y soluciones acuosas aparecen restos de plaguicidas que pueden resultar peligrosos para la salud de los consumidores, por lo que es necesario realizar tratamientos de eliminación de estos ... -
Modelling of patulin photo-degradation by a UV multi-wavelength emitting lamp
(Elsevier, 2014)In this paper, a newmechanism is proposed to describe the degradation of patulin using UVradiation froma midpressure lamp with emission wavelengths between 250 and 740 nm. The mechanism consists of three stages:excitation ... -
Potencial de la radiación ultravioleta para el control de podredumbres en postcosecha de frutas y hortalizas
(Phytoma-España, 2021-10)Se estima que más de un 20% de las frutas y hortalizas se desperdician antes de su consumo, siendo las podredumbres fúngicas una de las principales causas. El uso de la radiación ultravioleta puede ser una alternativa a ...