Grau en Nutrició Humana i Dietètica
Permanent URI for this collection
Treballs de fi de grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Medicina [Més informació]
Browse
Browsing Grau en Nutrició Humana i Dietètica by Subject "Adherència"
Now showing 1 - 3 of 3
Results Per Page
Sort Options
- ItemOpen AccessAdherència a dieta en la població universitària de Lleida(2018) Alonso Giró, AlbertEn aquesta investigació es pretén investigar sobre un dels temes que actualment trobem més presents en les taules de debat, les dietes. Un estudi recent mostra que un 33% dels espanyols han seguit alguna dieta durant l’últim any. L’objectiu de l’estudi és estimar la prevalença d’adherència a algún tipus de dieta entre l’estudiantat de la Universitat de Lleida, així com les tipologies més comunes, els motius, la supervisió professional, el grau d’acompliment i les possibles diferències entre l’alumnat del campus de ciències de la salut i la resta. La informació s’ha recollit a través d’un qüestionari prèviament validat amb els estudiants de Nutrició. Els resultats mostren que un 52,3% dels enquestats s’han adherit a alguna dieta durant el darrer any, per tant es supera la tendència de la població general. La tipologia “rica en proteïnes” és la més comuna entre els estudiants. La motivació principal per a fer dieta és el manteniment d’un estil de vida saludable. En un 79% dels casos no es compta amb supervisió professional tot i que la majoria dels enquestats afirmen esta satisfets amb els resultats. Els estudiants del campus de ciències de la salut presenten menys adherència a dietes i més supervisió professional que la resta de campus.
- ItemOpen AccessAdherència a la dieta mediterrània dels estudiants de la Universitat de Lleida(2018-07) Lasa Caicedo, DanielIntroducció: la dieta mediterrània (DM) és, probablement, un dels models dietètics més saludables. Els estudiants universitaris viuen importants canvis en l’estil de vida i el patró dietètic. L’objectiu d’aquest estudi va ser determinar l’adherència dels universitaris a la DM i la relació amb diferents variables i estils de vida. Mètodes: es va realitzar un estudi epidemiològic de prevalença i els participants van ser alumnes de la Universitat de Lleida dels quals es van registrar variables sociodemogràfiques i d’estils de vida. Per determinar el grau d’adherència es va utilitzar un qüestionari del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Resultats: van participar 167 alumnes dels quals un 17,96% va presentar un grau d’adherència alt, un 59,28% moderat i un 22,75% baix. De les variables estudiades, les que van presentar diferències estadísticament significatives en relació al compliment de la DM van ser el grau universitari i l’activitat física. Conclusions: atès que gairebé un 23% de la mostra presenta un compliment baix de la DM seria recomanable la promoció d’hàbits alimentaris saludables, un programa d’educació nutricional a nivell d’estudis secundaris i la incorporació d’assignatures o seminaris, especialment en les àrees de coneixement extern a l’àmbit de ciències de la salut.
- ItemOpen AccessAdherencia a los suplementos orales de nutrición enteral en pacientes ingresados en el Hospital Universitario Arnau de Vilanova de Lleida(2017) Mateo Boned, JudithIntroducción: La adherencia a los suplementos orales es esencial en la eficacia de los mismos para tratar la desnutrición hospitalaria pero la bibliografía existente no es clara respecto al porcentaje de esta adherencia en los pacientes ingresados. Objetivos: Medir la adherencia a los suplementos orales prescritos en pacientes ingresados en el Hospital Universitario Arnau de Vilanova y relacionarla con el estado nutricional. Métodos: Estudio observacional, prospectivo y unicéntrico de dos meses de duración. Se incluyeron pacientes ingresados en plantas médico-quirúrgicas a los que se les prescribió suplementos orales. Se consideró paciente adherente cuando el consumo fue ≥75% de los suplementos indicados. Resultados: Se incluyeron 16 pacientes a los que se les prescribió un total de 330 suplementos. La media de tiempo de seguimiento fue de 10 días. La adherencia media fue del 80%. Del total de la muestra el 75% fue adherente y el 25% no adherente a los suplementos. También se observó un aumento significativo del IMC al inicio y al final del estudio. Conclusión: A pesar de obtener un porcentaje alto de adherencia, serían necesarios más estudios con la misma metodología y mayor número de muestra para poder extrapolar los datos a la población general.