Grau en Nutrició Humana i Dietètica
Permanent URI for this collection
Treballs de fi de grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Medicina [Més informació]
Browse
Browsing Grau en Nutrició Humana i Dietètica by Subject "%WL"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
- ItemOpen AccessAvaluació del temps anterior a la cirurgia bariàtrica i el percentatge de pes perdut en la progressió de l’IMC posterior a aquesta en pacients de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida(2019) Codina Andreu, RogerIntroducció: L'obesitat és cada cop més prevalent a Espanya, les xifres d'obesitat mòrbida també creixen, així com el tractament, la cirurgia bariàtrica (CB) Objectiu: S'han estudiat els efectes del temps i el percentatge de pes perdut (%PP) pre CB en l'evolució del percentatge d'excés d'IMC perdut (PEIMCP) posterior. Material i mètodes: L'evolució del pes s'ha avaluat mitjançant un estudi retrospectiu, en 60 pacients intervinguts entre els anys 2011 a 2013 a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Resultats: Hi ha relació entre el període de VLCD i el %PP (p=0,012). No s'han trobat resultats significatius a l'analitzar el %PP amb el PEIMCP. S'ha recalculat el PEIMCP per a tindre en compte el temps de seguiment dels pacients pre CB. En aquest cas, la relació ha estat significativa (p=0,001). Conclusió: El període de temps anterior a la CB varia en funció de l'individu. No hi ha correlació significativa entre %PP i el PEIMCP. En canvi un major %PP si es tradueix en un millor pronòstic posterior a la CB tenint en compte l'IMC inicial.